Fakültemiz Okul Öncesi Öğretmenliği Programı Dünya İçin İyilik Teması Adı Altında Okul Dışarıda Günü Etkinliği Düzenledi

•  7 Kasım 2022 Pazartesi

Eğitimin yalnızca dört duvar arasında kalmaması, sınıf dışı öğrenme ortamlarının eğitime entegre edilmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkan Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi C. Burcu DURMUŞ rehberliğinde bölüm öğrencilerimiz ile 3 Kasım 2022’de ‘’Dünya İçin İyilik Teması’’ adı altında çocukların açık havada daha fazla vakit geçirmelerini ve oyunla eğlenerek öğrenmelerini desteklemek adına bir farkındalık oluşturmak amacıyla ‘‘Rukiye Sarıer Bumin Anaokulu’’ bahçesinde “Okul Dışarıda Günü” kutlamaları gerçekleştirildi.

Erken Çocuklukta Fen Eğitimi, Erken Çocuklukta Geleneksel Çocuk Oyunları, Erken Çocuklukta Yaratıcılık ve Yaratıcı Çocuk Etkinlikleri dersleri kapsamında, doğadan topladıkları çeşitli materyallerle fen ve doğa etkinlikleri tasarlayan, özgün ürünler oluşturan, bu materyalleri kullanarak geleneksel çocuk oyunlarını günümüze revize edip, çocuklarla birlikte okul bahçesinde uygulamaya geçiren okul öncesi öğretmenliği öğrencileri gün boyu eğlenceli vakit geçirirken, açık havada öğrenme deneyimi kazandılar.