2018-2019 Yılı Yaz Dönemi Pedagojik Formasyon Ders Muafiyeti Duyurusu

•  8 Temmuz 2019 Pazartesi

DERS MUAFİYET DUYURUSU

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Yaz ve Güz Dönemi Pedagojik Formasyon Programına başlayanlar, ilk iki hafta içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi kapsamındaki bazı derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı bir yıldan az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur. Öğretmenlik Uygulaması dersine muafiyet başvuruları 08.07.2019-26.07.2019 tarihine kadar alınacaktır.

NOT: Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda öğretmenlik yaptığını SSK belgeleri ile hangi kurumda çalıştığını belgelendirmek zorundalar.

DERS MUAFİYET DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ