Pedagojik Formasyon Programı Ders Muafiyeti Duyurusu

Pedagojik Formasyon Programı Ders Muafiyeti Duyurusu

•  5 Aralık 2019 Perşembe

DERS MUAFİYET DUYURUSU

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Programına başlayanlar, ilk iki hafta içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi kapsamındaki bazı derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı bir yıldan az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur. Öğretmenlik Uygulaması dersine muafiyet başvuruları 06.12.2019-23.12.2019 tarihine kadar alınacaktır.

NOT: Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda öğretmenlik yaptığını SSK belgeleri ile hangi kurumda çalıştığını belgelendirmek zorundalar. Başvuru için istenilen belgeler dilekçede belirtilmiştir.

Ders Muafiyeti Dilekçesi