2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FORMASYON PROGRAMI DERS MUAFİYETİ DUYURUSU

• DUYURU DETAY

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FORMASYON PROGRAMI DERS MUAFİYETİ DUYURUSU

•  27 Aralık 2018 Perşembe

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Güz ve Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Programına başlayanlar, ilk iki hafta içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi kapsamındaki bazı derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı bir yıldan az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur. Öğretmenlik Uygulaması dersine muafiyet başvuruları 27.12.2018-04.01.2019 tarihine kadar alınacaktır.

NOT: Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı okullarda öğretmenlik yaptığını SSK belgeleri ile hangi kurumda çalıştığını belgelendirmek zorundadırlar.

Örnek Ders Muafiyet Dilekçesi