•  2 Kasım 2022 Çarşamba

BAŞVURU ADIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

YENİLEME EĞİTİMLERİ

Bu eğitimlerin amacı öğretmenlerin alanlarında kendilerini yenilemelerine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla “Program Kılavuzları” hazırlanmıştır. Kılavuzlarda 2023-2024 öğretim yılı güz döneminde TOGÜ Eğitim Fakültesinde yürütülen öğretmen yetiştirme lisans programlarında yer alan derslerin 14 haftalık konu başlıkları yer almaktadır. Hazırlanan bu kılavuzlar İl MEM aracılığıyla tüm öğretmenlere duyurulmakta ve Eğitim Fakültesi web sayfasında paylaşılmaktadır. Öğretmenler kendi programlarına göre boş saatlerde Eğitim Fakültesinde yürütülen derslere katılarak kendilerini yenileyebilecektir. Yenileme eğitimleri ile uygulamada görev yapan öğretmenler kendilerini yenileyebileceği gibi aynı zamanda derslerin zenginleşmesi ve öğretmen adayı öğrencilerin de motivasyonlarının artacağı öngörülmektedir. Yenileme eğitimlerinin uygulama esasları aşağıda verilmektedir;

• Yenileme eğitimleri TOGÜ Eğitim Fakültesi ile Tokat İl MEM arasında bir işbirliği çalışmasıdır.
  • Yenileme eğitimlerine ilişkin program kılavuzları her eğitim-öğretim yılı dönem başlarında İl MEM’e bildirilir ve bu sayfada paylaşılır.
  • Yenileme eğitimleri TOGÜ Yenileme Eğitimleri Koordinasyon Birimi ile koordine edilecektir.
  • Koordinasyon birimi yenileme çalışmalarının yürütülmesinden ve verilerin toplanmasından sorumludur.
  • Eğitimler 2023-2024 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı için 23 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.
  • Yenileme eğitimlerine katılacak öğretmenler bir hafta öncesinden aşağıda linki paylaşılan başvuru sayfasından başvurularını yapabileceklerdir.
  • Her bir haftada sadece bir sonraki hafta için derse katılım başvurusu yapılabilecektir.
  • Öğretmenler tüm öğretmenlik lisans programlarından derslere katılım başvurusu yapabileceklerdir.
  • İlgili dersin sorumlusu, dersine katılacak öğretmenlerle ilgili bilgilendirme maili alacak ve onaylama işlemi yapacaktır.
  • Yenileme eğitimleri ders başına 5 öğretmenle sınırlıdır.
  • Yenileme eğitimine katılacak öğretmenler için TOGÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde misafir öğretmenler odası oluşturulmuştur.
  • Yenileme eğitimlerine katılacak öğretmenlere TOGÜ Eğitim Fakültesince ‘Katılım Belgesi’ düzenlenir.
  • Yenileme eğitimlerine katılan öğretmenleri sürece teşvik etmek amaçlı yapılacak çalışmalara İl MEM kendi bünyesinde karar verir.
  • Her yılın sonunda yenileme eğitimine ilişkin değerlendirme raporları hazırlanarak ilgili taraflarca paylaşılır.

PROGRAMLARIN HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık