Ders ve Sınav Programları Koordinatörlüğü
Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Fatih ALKAN (Koordinatör)
Mail: mfatihalkan@hotmail.com
Dahili Tel: 3633
Arş. Gör. Ece LEVENTOĞLU
Mail: ece.leventoglu@gop.edu.tr
Dahili: 3642
Arş. Gör. Pakize Kübra KOÇ
Mail: pakize.koc@gop.edu.tr
Dahili Tel: 3551
Tanıtım
Ders ve Sınav Programları Koordinatörlüğü, Eğitim Fakültesinin ders ve sınav programlarının hazırlanması ile ilgili iş ve işlemleri yürütmektedir. Koordinatörlük, Fakülte ders ve sınav programlarını oluşturma, gözden geçirme, bu programların fakültenin fiziki imkânlarına uyumunu sağlama ve tüm işlemleri eğitsel ilkeleri gözeterek yürütme gibi bir dizi görevden sorumludur.
Koordinatörlük ders ve sınav programlarını hazırlama ve uygulama sürecinde fakülte yönetimi, fakülte öğrencileri, bölüm başkanları, ana bilim dalı başkanları, öğretim elemanları ve idari personel gibi pek çok paydaşla iş birliği halindedir. Akademik yıl başlamadan önce koordinatörlük ile fakülte yönetimi arasında yapılan toplantı sonrasında akademik takvime göre gerekli planlamalar yapılır.
Ders Programı Hazırlama Süreci
Koordinatörlük, ders programlarının hazırlanmasında güz ve bahar yarıyılı öğrenci ders kayıtları başlamadan önce dönem içerisinde Fakültede derse girecek ders sorumlularının listesinin ilgili makamlardan teminini sağlar. Bir akademik yarıyıl boyunca yürütülecek ders programını hazırlamak için ders sorumlularından akademik planlamalarına ve resmi iş yüklerine göre mevcut yarıyıldaki talepleri istenir. Ders sorumlularının Koordinatörlük sayfasında yer alan ders programı talep formunu doldurmaları hususunda kendilerine bilgilendirme yapılır. Koordinatörlük tarafından ilgili tarihler arasında ders sorumlularından toplanan talepler belirli ölçütlere göre öncelik sırasına konulur. Bu ölçütlerde ders sorumlularının sağlık durumları, farklı birimlerde görev yapmaları veya misafir olarak Fakültemizde bulunmaları ve idari görevlerinin olması önceliklidir. Ders programları için toplanan tüm talepler pedagojik ve sosyal açıdan maksimum verimlilik elde edilecek şekilde öğrenciler ve ders sorumluları lehine planlanır. Ders programı, birçok defa gözden geçirilip gerekli tüm kontroller gerçekleştirildikten sonra, öğrenci ders kayıtları başlamadan önce Eğitim Fakültesi ve Koordinatörlük resmî web sayfalarında ilan edilir.
Sınav Programı Hazırlama Süreci
Koordinatörlük, sınav programlarının hazırlanmasında ders programlarının hazırlanmasındakine benzer bir yaklaşım izlemektedir. 12 ana bilim dalına ait lisans programın yürütüldüğü Eğitim Fakültesinin ara sınav veya yarıyıl sonu sınav dönemlerinde yaklaşık 700 oturum gerçekleşmektedir. Bu yüzden oturumlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için Koordinatörlük tarafından titiz bir süreç yürütülmektedir. Derse göre kayıt yapan ve bireysel sınava ihtiyaç duyan öğrencilerin sayısı ilgili makamlardan temin edilerek ders sorumlularından mevcut sınava yönelik talepleri istenir. Ders sorumlularının Koordinatörlük sayfasında yer alan sınav talep formunu doldurmaları için kendilerine farklı kanallardan bilgilendirme yapılır. Ders programında olduğu gibi sınav programında da belirtilen tarihler arasında toplanan sınav talep formları belirli ölçütlere göre öncelik sırasına konur. 5İ ve enformatik dersleri, Fakülte servis dersleri, seçmeli meslek bilgisi dersleri ve seçmeli genel kültür derslerinin oturumlarının akademik takvimde belirtilen tarih aralığına atanmasından sonra ana bilim dallarındaki alan derslerinin oturumlarının ataması yapılır. Sınav programları hazırlanırken öğrencilerin aynı gün birden fazla sınavının olmamasına, akademik takvimde belirtilen tarih aralığına sınavların olabildiğince yayılmasına, dersi seçen öğrenci sayısına, sınavlarda gözetmenlik yapacak görevli sayısına ve Fakülte fiziki şartlarına dikkat edilir. Sınav programı gerekli kontroller yapıldıktan sonra sınavların başlayacağı tarihten 15 gün önce Eğitim Fakültesi ve Koordinatörlük resmî web sayfalarında ilan edilir. Önceden öngörülemeyen sınav çakışmaları durumunda sınav ilanından sonraki 5 gün içerisinde durumun Koordinatörlüğe bildirilmesi halinde oturumlarda düzenleme yapılır. Bunun için öğrenciler sınav çakışması bildirim formunu doldurarak koordinatörlüğe iletirler. Bu süreç boyunca sınav programında yapılan değişiklikler ilgili ders, sınıf düzeyi ve değişiklik tarihi belirtilerek mevcut sınav ilanında ayrıca belirtilir. Koordinatörlük, ilan edilen sınavın uygulama sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ders sorumluları, sınav görevlileri, öğrenciler ve idari personel ile sınavların öncesinde, sırasında ve sonrasında birlikte çalışır.
Ders Programının Hazırlanmasında Ders Sorumlularının Dikkat Etmesi Gereken Hususlar
Ders programı hazırlama sürecinin etkili ve verimli bir şekilde işletilebilmesi için ders sorumlularının aşağıdaki hususlara dikkat etmesi önem taşımaktadır:
Sınav Programının Hazırlanmasında ve Uygulanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Ders Sorumluları İçin
Sınav programlarının hazırlanma sürecinde ders sorumlularının:
Sınav programının uygulama sürecinde ders sorumlularının:
Sınav Görevlileri İçin
Sınav programının uygulama sürecinde sınav görevlilerinin:
Öğrenciler İçin Sınav Kuralları
Sınav programının uygulama sürecinde öğrencilerin:
Bağlantılar
Ders Sorumluları İçin Ders Programı Talep Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Ders Sorumluları İçin Sınav Programı Talep Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Öğrenciler İçin Sınav Çakışması Bildirim Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği İçin Tıklayınız