18 Aralık 2025 Perşembe
Fakültemizde “Bir Varmış Bir Wİ-Fİ’ymiş: Dijital Hikâyelerle Öğreniyoruz” başlıklı etkinlik düzenlendi. Fakültemiz giriş katında gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Dekanımız Prof. Dr. Uğur Akın, İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, akademisyenler, üniversite öğrencileri ile mahalle ve köy okullarında eğitim gören ilkokul öğrencileri katıldı.
Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İrem Demirbaş Susoy tarafından Tokat’ta bulunan köy ve mahalle okullarındaki ilkokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen etkinlikte, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan masal ve hikâye temalı dijital materyaller sergilendi.
Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi İrem Demirbaş Susoy, mahalle ve köy okullarında eğitim gören ilkokul öğrencilerine yönelik dijital hikâyeleri merkeze aldıklarını belirterek, “Amacımız, öğrencilerimizin geleneksel hikâyeleri dijital ortama taşımasını sağlamak ve çocuklara bilinçli dijital hikâye okuma ve üretme alışkanlığı kazandırmaktır.” ifadelerini kullandı.
Dijital hikâyecilik yoluyla öğrenmeyi teşvik etmeyi amaçlayan “Bir Varmış Bir Wİ-Fİ’ymiş: Dijital Hikâyelerle Öğreniyoruz” sergisi, iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.