Edebiyatın En Özgür Hali; Çocuk Edebiyatı II – Geleceğin Öğretmenlerinin Gözünden Etkileşimli Okuma Yolculuğu

Edebiyatın En Özgür Hali; Çocuk Edebiyatı II – Geleceğin Öğretmenlerinin Gözünden Etkileşimli Okuma Yolculuğu

  •  7 Ocak 2022 Cuma
  •  1081 Görüntüleme
  •  Yazdır

Fakültemiz Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Lisans öğrencileri tarafından düzenlenen

Edebiyatın En Özgür Hali; Çocuk Edebiyatı II – Geleceğin Öğretmenlerinin Gözünden Etkileşimli Okuma Yolculuğu isimli atölye çalışmasında 3-8 yaş aralığında yer alan 400’ü aşkın çocuk etkinliklerle misafir edildi. Etkinliğe bireysel katılım dışında 10 farklı okuldan çocuklar, aileler ve öğretmenler katılım sağladı.

Etkileşimli okuma; kitabı konuşturmak, hayal gücü ile biçimlendirmek ve kitabı yeniden üretmektir. Bunun için de elinizde yaşa uygun bir kitap olması yeterlidir. Bu gün burada tam 32 çocuk kitabını konuşturmak, hayal gücü ile biçimlendirmek ve çocuklarla birlikte yeniden üretmek için 16 istasyon kurulduğunu ifade eden Doç. Dr. Nuran Tuncer, “iki kapak arasına gizlenen “o kitapları” çocuğunu yaşamına bağlayın. Bu bağ ve etkileşim öyle güçlü olsun ki çocuklar bir gün yalnız kalıp kitap okuduğunda kitapla konuşmayı, kitabı üretmeyi, biçimlendirmeyi ve kitapla ilişki kurabilmeyi öğrensinler istedik” diyerek yapılan etkinlikleri açıkladı. Etkinlik Eğitim Fakültesi giriş katında 2 gün boyunca sürecek olup etkinliği düzenleyen öğretmen adayları çocukları oyunlarla, etkinliklerle ve neşe içinde karşılamaya devam edeceklerdir.




Taşlıçiftlik Yerleşkesi 60150 Tokat/TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.