Patent Yarışması ve TÜBİTAK 2209-A Projeleri Tanıtıldı

Patent Yarışması ve TÜBİTAK 2209-A Projeleri Tanıtıldı

  •  2 Ekim 2024 Çarşamba
  •  114 Görüntüleme
  •  Yazdır

Fakültemizde bugün gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, üniversite öğrencilerine yönelik iki önemli fırsat tanıtıldı. Toplantıda, Öğr. Gör. Ali Erdi Candar, "Patentle Türkiye-4. Üniversiteler Patent Yarışması" hakkında bilgi verirken, Dr. Fatih Yaşar, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı başvuru sürecini öğrencilerle paylaştı.

Öğr. Gör. Ali Erdi Candar, öğrencilerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirebilecekleri Patent Yarışması hakkında detaylı bilgiler vererek, sürecin nasıl işlediğini ve yarışmaya katılım koşullarını anlattı. Patent başvurusu yapmanın genç girişimciler için önemine değinerek, yarışmada birinciye 100.000 TL, ikinciye 80.000 TL, üçüncüye ise 60.000 TL ödül verileceğini belirtti.

Ardından Dr. Fatih Yaşar, TÜBİTAK 2209-A öğrenci projeleri başvuru süreci ile ilgili önemli bilgiler sundu. Bu program kapsamında, lisans öğrencilerinin araştırma projelerine nasıl destek alabileceklerini ve başvuru adımlarını açıklayan Yaşar, öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmeleri için bu tür projelere katılımın büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.




Taşlıçiftlik Yerleşkesi 60150 Tokat/TÜRKİYE Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.