TEV (Türk Eğitim Vakfı) Üniversite Eğitim Bursu Başvuru Duyurusu

•  8 Ekim 2024 Salı

Değerli Öğrenciler,

2024-2025 akademik yılı için Türk Eğitim Vakfı (TEV) Üniversite Eğitim Bursu başvuruları başlamıştır. Burs, maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere verilecek olup, aylık 4.500 TL burs imkânı sağlanacaktır.

Başvuru Tarihleri: 16 Eylül - 11 Ekim 2024

Başvuru Koşulları:

T.C. vatandaşı olmak

Maddi desteğe ihtiyaç duymak (mal varlığı ve gelir durumuna göre değerlendirilecektir)

YKS sonucunda bir yükseköğretim programına yeni başlamış olmak

Hazırlık sınıfından başarılı bir şekilde 1. sınıfa geçmiş olmak

Ara sınıf öğrencileri için genel not ortalaması en az 2.40 (62/100)

DGS ile yerleşenler için 2 yıllık not ortalamasının en az 2.80 (71/100) olması

Aday Olamayacaklar:

Vakıf üniversitesi öğrencileri

Açık öğretim/uzaktan eğitim programı öğrencileri

25 yaşından büyük olanlar

Başka bir kurumdan burs alanlar (geri ödemeli KYK Kredisi hariç)

Ücretli, değişim programlı bölümlerde öğrenim görenler

Hüküm giymiş olanlar

TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan öğrenciler

Bursun Ödenmesi:

Burs kazananlara ilk ödeme, Aralık ayının ilk haftasında yapılacak ve burslar her ay düzenli olarak ödenmeye devam edecektir.

Burs ödemeleri, Ekim-Haziran ayları arasında yapılır. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ödeme yapılmamaktadır.

Bursun Devamı:

Öğrencilerin bursu, sınıf geçtikleri ve genel not ortalamaları en az 2.40 (62/100) olduğu sürece devam edecektir.

Başvurular, TEV’in ücretsiz olarak indirebileceğiniz Obigenc mobil uygulaması üzerinden kabul edilecektir. Detaylı bilgi ve başvuru için lütfen şu adresi ziyaret edin: www.tev.org.tr/obigenc